
Decate ori am ocazia fie la iarba verde fie acasa. Pun pe gratar o bucata sau mai multe :) , dupa apetit :D . Fac un tuci de mamaliga si un sos de te lingi pe degete. O sa va impartasesc si voua aceasta minunata reteta.
Peste la gratar:
- 4 bucati de peste;
- felii de lamâie pentru ornat;
Pentru sos:
- 1/3 cana ulei vegetal;
- 1/3 cana otet slab;
- 3 linguri sos de soia;
- 1 lingurita ulei de susan;
- 1 catel mare de usturoi, tocat;
Spalati bucatile de peste si uscati-le. Combinati ingredientele pentru marinata. Într-un vas adânc marinati pestele în acest amestec pentru cel putin 2 ore - dar nu mai mult de 4 - în frigider.Ungeti barele gratarului. Rumeniti pestele la foc de carbuni sau pe aragaz, la foc mediu, aproximativ 6 minute pe fiecare parte.Daca nu aveti gratar de carbuni, puteti folosi un gratar cu capac de pus pe aragaz. Se serveste cu felii de lamâie.
Pofta buna!
Fir intins!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu