vineri, 30 octombrie 2009

Stiuca Umpluta Fiarta


Acum ca tot incepe sezonul la doamna stiuca, vin si sabatorile. Va propun o reteta minunata :). O sa va lingeti pe degete.



Ingrediente
o stiuca de 1 1/2 kg, sare, o jumatate ceasca de ulei, 2 oua, patrunjel tocat, 2 sardele de Lissa, piper, un morcov, o ceapa, 2-3 cartofi

Preparare
Se curata o stiuca de 1 1/2 kg. Se scoate pielea, cautand s-o lasam cat mai intreaga. Se spala, se freaca cu putina sare si se lasa deoparte. Carnea se desface de pe oase, se trece prin masina de tocat, impreuna cu miezul de la o felie de paine inmuiat in lapte si stors. Se freaca totul bine, cu jumatate ceasca de ulei, se adauga 2 oua, patrunjel tocat, 2 sardele de Lissa, spalate si fara oase, piper si putina sare. Se umple pielea de stiuca bine stoarsa de apa. Se da forma pestelui, se coase pe unde s-a umplut si se aseaza capul la loc. Se pune intr-o cratita lunga la fiert, cu apa si sare, cu un morcov, o ceapa, 2-3 cartofi si toate oasele care s-au scos din peste. Se lasa sa fiarba. Se aseaza in farfurie si se toarna putina zeama deasupra. Imprejur se pun cartofii si morcovii fierti.

Servire
Se serveste rece, cu lamaie, sau cald cu sos de unt.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Retetele sunt copiate de undeva?

Admin Pescar spunea...

lol, 99.9% din ele sunt copiate :) . Dar eu le folosesc :) sunt retete recomandate.